Trump'tan Macron'a: Böyle ifadeler kullanamazsın aşağılayıcı ve nahoş!
Tarih: 04-12-2019 10:49:00 + -


Kritik zirve öncesi Trump'tan Macron'a: Böyle ifadeler kullanamazsın aşağılayıcı ve nahoş!

Trump'tan Macron'a: Böyle ifadeler kullanamazsın aşağılayıcı ve nahoş!

ABD Başkanı Trump, bugün başlayacak NATO Zirvesi öncesinde verdi veriştirdi... Trump, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklaması yapan Macron'a "Böyle demek nahoş ve aşağılayıcı bir açıklama" dedi. 

Trump Türkiye'nin NATO üyesi olarak kalması konusunda da açıklamalarda bulundu. Trump, "Erdoğan'la iyi anlaşıyoruz" dedi.

Dünyanın gözü bugün NATO Zirvesi’nin gerçekleşeceği İngiltere’nin başkenti Londra’da… Son haftalarda müttefik ülkeler arasında atışma boyutuna varan gerilimin yaşandığı NATO’da kritik zirve öncesinde ABD Başkanı Donald Trump çok sert sözler kullandı.

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör koridorunu bitirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nı eleştirerek, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” açıklamasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştiren Trump çok sert sözler kullandı.

Dün gece İngiltere’ye inen Trump, “Macron ile iyi bir ilişkim var fakat bazen söylememesi gereken şeyler söylüyor. Hiçbir ülkenin Fransa kadar NATO’ya ihtiyacı yok. NATO hakkında böyle ifadeler kullanamazsın. Beyin ölümü gerçekleşti demek nahoş ve aşağılayıcı. NATO büyük bir amaca hizmet ediyor. NATO daha esnek olmaya başladı. Macron’un böyle bir açıklama yapması çok tehlikeli” dedi.

“TÜRKİYE DAHA İYİ BİR TUTUM SERGİLEYEMEZDİ”

Trump, Türkiye’nin NATO’da kalmasına dair bir soruya ise, “Bu konu müttefikler arasında tartışılmalı. Türkiye’yi seviyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iyi anlaşıyoruz o NATO’nun çok iyi bir üyesi ya da olacak” dedi.

Trump, “Türkiye Bağdadi operasyonunda çok yardımcı oldu. Türkiye daha iyi ve daha destekçi bir tutum sergileyemezdi” ifadesini kullandı. ABD Başkanı Trump, Ankara-Washington hattında gerilime sebep olan S-400 konusunda ise, “Türkiye ABD’den silah almak istedi fakat Obama bunu engelledi. Onlarda Rusya’dan aldılar” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ve lideri Kim Jong-un hakkında da soruları yanıtladı. Trump, “Kim Jong-un’a ‘roket adam’ diyorum çünkü füze fırlatmayı çok seviyor. Eğer Kuzey Kore’ye askeri müdahale kullanmak zorunda kalırsak, bunu kullanırız. Umarım Kim anlaşmayı uyar” dedi.

Detaylar geliyor…




Kaynak: enpol.

Bu haber 728 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dis Haberler HABERLERİ

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR